Η παρούσα ιστοσελίδα δεν ανανεώνεται. Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, επισκεφτήτε το ιστολόγιο του Σχολείου μας στο  https://blogs.sch.gr/2dimagr/

«ΓΕΩΡΓΙΑΔΕΙΟΥ» 2ο Δημοτικό Σχολείο   Αγριάς


dsc 014555

 

Μήνυμα του Διευθυντή 

του «ΓΕΩΡΓΙΑΔΕΙΟΥ» 2ου Δημοτικού Σχολείου   Αγριάς

                                 Σταματίου Παυλή        

 

Κατά τον 1ο μ.Χ. Αιώνα, ο Πλούταρχος, ο Έλληνας ιστορικός και φιλόσοφος, είπε: «Τα πάντα αλλάζουν. Η εκπαίδευση είναι το μόνο πράγμα που μένει μαζί μας μέχρι να πεθάνουμε». Δεν έχει μόνο αυτό αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια μέσα από το πέρασμα του χρόνου, αλλά κυρίως, παραπέμπει στους απαιτητικούς καιρούς που βιώνουμε σήμερα. Στη σημερινή κοινωνία, το πιο ασφαλές ιδανικό για έναν γονέα είναι να επενδύσει στην εκπαίδευση του παιδιού του.

Ο Αριστοτέλης υποστήριξε ότι «...η εκπαίδευση είναι μια ποιότητα η οποία, σε συνδυασμό με την ηθική και τα χρηστά ήθη, δημιουργεί ένα καλό πρόσωπο». Και ο Σενέκας αναφέρει ότι «?η εκπαίδευση είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, προκειμένου να μπορέσει να αποδώσει καρπούς." Η αξία της εκπαίδευσης δεν έχει αλλάξει. Έχει πράγματι γίνει μεγαλύτερη.

Εκπαίδευση, όμως, δεν μπορεί να είναι σήμερα ό, τι ήταν χθες.

Πρέπει να είναι περισσότερη και πρέπει να είναι διαφορετική. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των παιδιών σε έναν κόσμο που διέπεται από ατελείωτες προκλήσεις και εξαρτώνται από την δημιουργικότητα και την ανεξάρτητη στοχαστικότητα.

Για να γίνει αυτό με επιτυχία, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και γενικότερα οι ασχολούμενοι με την εκπαίδευση πρέπει να ξέρουν ποιοι είναι, που ανήκουν και τι θα ήθελαν να επιτύχουν.

Η φιλοσοφία του Σχολείου μας βασισμένη στις παραπάνω αλήθειες φροντίζει να προωθεί τις αξίες του ελληνισμού και να ενσταλάζει στους μαθητές/τριές του, τη σημασία της γνώσης για την επίτευξη των δυνατοτήτων τους.

Το Σχολείο μας ενθαρρύνει την συντροφικότητα, την σκληρή δουλειά και εντιμότητα, το θάρρος και το δίκαιο, την ανοχή και την περιέργεια, την πίστη και τον πατριωτισμό, την ευγενή άμιλλα, την αναζήτηση για την ομορφιά και την αλήθεια στην επιστήμη και την τέχνη.

 

Και το Ταξίδι της Γνώσης Ξεκινά