ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

       Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας είναι ένας πολυδύναμος χώρος που ανακαινίστηκε πριν από δύο χρόνια. Λειτουργεί σαν δανειστική και καθημερινά μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας την επισκέπτονται για να δανειστούν βιβλία.

IMGP0753

       Περιλαμβάνει κυρίως βιβλία παιδικής λογοτεχνίας αλλά και εκπαιδευτικές σειρές, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, βιβλία ιστορικού και παιδαγωγικού περιεχομένου, βιβλία τέχνης και περιοδικές εκδόσεις. Υπάρχουν περίπου 600 τίτλοι βιβλίων παιδική λογοτεχνίας, αριθμός που κρίνεται σχετικά μικρός για ένα σχολείο με 240 παιδιά, γι΄ αυτό και συνεχίζεται η προσπάθεια για τον συνεχή εμπλουτισμό της. Αρωγοί σ' αυτή την προσπάθεια είναι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, αλλά και τα ίδια τα παιδιά που φέρνουν δικά τους βιβλία για να τα χαρίσουν στη βιβλιοθήκη.

IMGP0754

     Ο χώρος της βιβλιοθήκης χρησιμοποιείται επίσης σαν αίθουσα προβολής, αφού είναι μόνιμα εγκατεστημένος ένας βιντεοπροβολέας, ένας υπολογιστής, ένα dvd player και μια επιφάνεια προβολής.

     Χρησιμοποιείται επίσης και για το μάθημα της θεατρικής αγωγής, αφού είναι ένας άνετος χώρος στρωμένος με «χαρούμενες» μοκέτες, όπου οι μαθητές και μαθήτριες νιώθουν ευχάριστα ξεφεύγοντας για λίγο απ' το συνηθισμένο περιβάλλον της τάξης τους.