Αχ! και να'μουν Ηρακλής! PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 05 Ιούνιος 2019 00:00

Συνεχίστηκε και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά στο σχολείο μας η ιδιότυπη και μη επιδοτόυμενη δράση ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Ανακυκλώθηκαν 2500 μπουκάλια, περίπου όσα και τις δυο προηγούμενες χρονιές.


Στη δράση αυτή συμεμετείχαν όσοι εργάζονται και αναπνέουν στο χώρο του σχολείου μας. Έγινε πάλι προσπάθεια να αποτελέσει η λέξη ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σύνθημα για τους μικρούς μαθητές να γίνει δεύτερη φύση ή και υπαρξιακή ανάγκη ακόμη. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Σε λίγο καιρό θα μας εκτοπίσουν τα ίδια τα σκουδίδια. Μαθαίνοντας ν'ανακυκλώνουμε γινόμαστε ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες εγκαταλείπουμε την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό.

img 20190610_110655


Μια πολύ ωραία πρόσφαστη διαφήμιση στις εφημερίδες μας προτρέπει σε δράση και επαγρύπνηση. "Πετώντας",λέει," ένα πλαστικό μπουκάλι στη φύση βλάπτουμε τη φύση". "ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ" είναι να πάμε στον μπλέ κάδο για τις πλαστικές συσκευασίες.

img 20190610_110805

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν στη ζωή τους ν'ανακυκλώνουν σωστά όχι μόνο τα πλαστικά αλλά και κάθε άλλο ανακυκλώσιμο υλικό ( μπουκάλια-χαρτιά). Θα πρέπει να μεταδώσουν αυτή τη συνήθεια στους δικούς τους να γίνουν απόστολοι της ανακύκλωσης με ενεργό ρόλο.


Όπως ο Ηρακλής κάποτε καθάρισε το χώρο γύρω από την αρχαία Ολυμπία και παρέδωσε το τοπίο καθαρό στους ανθρώπους έτσι και εμείς έχουμε τα εργαλεία στα χέρια και διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό. Ένα περιβάλλον που ο άνθρωπος παρέλαβε από το Θεό με τη δέσμευση να το φροντίζει, να το περιποιείται και να το διατηρεί καθαρό και βιώσιμο.

ανακύκλωση

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2019 22:06