Αρχική σελίδα Το σχολείο μας Ιστορία του σχολείου
Ιστορία του σχολείου PDF Εκτύπωση E-mail

 logo georgiadeio

 

Στη μέση ενός κατάφυτου ελαιώνα, στις παρυφές του Πηλίου, στην όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολή της Αγριάς, καμαρώνει αγέρωχο εδώ και δεκαπέντε χρόνια το «ΓΕΩΡΓΙΑΔΕΙΟ» 12/θέσιο Δημοτικό

Σχολείο, το δεύτερο σε ηλικία σχολείο του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Αγριάς.

                Το «ΓΕΩΡΓΙΑΔΕΙΟ», ένα πραγματικό στολίδι της περιοχής, άνοιξε για πρώτη φορά τις αίθουσες του στους μικρούς μαθητές το Σεπτέμβριο του 1997 οπότε και είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Σαν ιδέα βρισκόταν για χρόνια στο μυαλό του δωρητή και τοπικού ευεργέτη Περικλή Γεωργιάδη, ο οποίος και δώρισε την έκταση για να κτιστεί το σχολείο με κρατικές δαπάνες.

                Μπορεί το «ΓΕΩΡΓΙΑΔΕΙΟ» να μην είναι τελικά η θερινή κατοικία των Ολύμπιων Θεών, σίγουρα όμως μέσα σ? αυτό κατοικεί το πνεύμα της δημιουργίας, της δια βίου μάθησης και της αρχής πως εδώ η γνώση δεν μεταβιβάζεται απλώς, αλλά παράγεται δυναμικά. Οι 12 ευρύχωρες και ευήλιες αίθουσες, το αμφιθέατρο μα τα μικρά θεατρικά εργαστήρια, η αίθουσα φυσικής, η βιβλιοθήκη, η αίθουσα υπολογιστών, η αίθουσα του Τμήματος Ένταξης, το μικρό γήπεδο μπάσκετ, ακόμη και η δροσερή αυλή είναι εργαστήρια γνώσης και μάθησης.

                Το «ΓΕΩΡΓΙΑΔΕΙΟ» σαν νέο σχολείο είναι αρκετά δυναμικό και ευέλικτο. Συμμετέχει κάθε χρόνο σε δεκάδες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με κέντρο το μαθητή, διοργανώνει κατά καιρούς εκπαιδευτικά σεμινάρια, επιλέγεται σαν κέντρο εξάσκησης φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετέχει με επιτυχία σε ετήσιους μαθητικούς αγώνες, είναι Ολοήμερο και από το 2010 είναι ένα από τα οκτακόσια πιλοτικά σχολεία αναβαθμισμένου προγράμματος στην Ελλάδα.

                Η δράση του βασίζεται διαχρονικά στα ικανά διευθυντικά στελέχη που πλαισιώνονται από δώδεκα έμπειρους και άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και τους εκάστοτε εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων που προσφέρουν εμπειρίες και γνώσεις στους 250 περίπου μαθητές του σχολείου.

 

                Μπορεί οι Κένταυροι να έχουν περάσει εδώ και καιρό στο χώρο της ανθρώπινης φαντασίας, στο «ΓΕΩΡΓΙΑΔΕΙΟ» Δημοτικό Σχολείο όμως ένας από αυτούς κοσμεί εικαστικά τον εξωτερικό χώρο του σχολείου καθώς και το νέο λογότυπο του στην σελίδα του διαδικτύου. Ο σοφός, πολύπειρος και επίμονος Κένταυρος διδάσκει στον υπάκουο και φρόνιμο νεανία, το πνεύμα και την ηθική, όπλα σημαντικά στη φαρέτρα της ζωής, υλικά για την συγκρότηση ενός ισχυρού εσωτερικού, εφ? όρου ζωής, χαρακτήρα που θα διαχειρίζεται τους κλυδωνισμούς και τις τρικυμίες και όχι μόνο σε περιόδους ευημερίας αλλά προπάντων σε περιόδους κρίσης.

 

                Το λευκό καράβι του «ΓΕΩΡΓΙΑΔΕΙΟΥ» ξεκινά, όπως κάθε Φθινόπωρο το νέο ταξίδι στη γνώση και την δημιουργία. Πάνω του οι καπεταναίοι το πλήρωμα και οι δεκάδες επιβάτες έτοιμοι για νέες περιπέτειες,

 

Και προχωράμε???.